lauantai 30. elokuuta 2014

Plasto-Honda

Taas olisi vuorossa jakso sarjassamme "Aina ei mee niinku strömsössä". :D 
Sain siis pyynnön toteuttaa kakun salasynttäreille (samalle kaverille, jolle viime viikon Late Lammas-kakkukin meni, mutta nämä bileet tulivatkin hänelle ihan puskista:)). Sankarin emännältä tuli aiheeksi Plasto-mopo Hondaksi puettuna, toteutus kutakuinkin vapaa. Hullunkiilto silmissä pääsin kaavailemaan kakkufantasioitani! Idea potkumopo-kakusta lähtikin sitten täysin lentoon (no, Honda antaa siivet). Itse en kuitenkaan valitettavasti lopputuloksessa näe juuri muuta kuin kaikki matkalla tulleet virheet, mutta hyvä yritys ehkä antaa jotain anteeksi.. Ehkä? :D 

Loppumarinaksi on pakko hieman kiukutella Renshaw-sokerimassasta, jota käytin nyt ihka ensimmäistä kertaa. Koostumukseltaan se on huomattavasti pehmeämpää kuin normaalisti marketeista ostamani massat. Enpä siis osannutkaan yhtään käyttää tätä joillain palstoilla alansa huipuksikin kutsuttua sokeripötkylää. Kaulitsinko ehkä liian ohueksi - en tiedä, mutta massa repeili jatkuvasti joka kohdasta ja kun tällaista sattuu aamuyöllä, tekisi mieli repiä hiuksia päästään ja huutaa (En kuitenkaan tehnyt niin. ;)). Väriltään Renshaw kyllä erottuu edukseen ja on huomattavasti syvemmän punaista/mustaa kuin suurimman osan kakkua peittävä kovempilaatuinen värkki. Renshaw oli myös jotenkin paljon kosteampaa ja kiiltäväpintaisempaa, kuten erityisesti mopon renkaista näkyy.

Oman haasteensa projektille toi pitkä kuljetusmatka, kun mopo piti saada päristeltyä 150 kilometrin päähän  juhlapaikalle. Kaiken lisäksi en lopulta itse edes päässyt paikalle (nyyh) ja jouduin delegoimaan kuljettamisen lankomiehen vastuulle. Hienosti hän toki homman hoiti ja kakku pääsi kunnialla perille, kiitokset siitä! :) Autoon mopo pakattiin suhteellisen matalareunaiseen pahvilaatikkoon, jonka pohjalle tuli kylmäkalleja, sekä pyyheliina pitämään teelmys aloillaan.
Ajatuksesta tekoihin! Käytin muromassaa apuna saadakseni renkaat pysymään kasassa. Täytteeksi kakkuun tuli marianne-moussea ja valkosuklaakreemia. Renkaisiin laitoin ainoastaan moussea tykymmän rakenteen aikaansaamiseksi. Muromassa tuli siis valmiissa pyörässä alaosaan, pitämään rengasta kasassa. Tässä rinkulat pakattuina anopilta lainattuihin jälkkärikippoihin ja valmiina yöpymään jääkaapissa. Vuorasin kupit kelmulla irrottamisen helpottamiseksi. Hyvin tämä systeemi toimi! :)
Automatkaa ajatellen laitoin pienet tikut tukemaan logoa matkan ajaksi. Lankomiehen ohjeistin nyppimään ne perillä pois. :)

Tässä kuvassa erottuu hyvin ulkonäköero kahden eri firman mustan massan välillä: Renshawilla päällystetty näyttää lateksirenkaalta! :D

Uudella tutttavuudella on kuorrutettu myös potkumopon kurttuinen keskiosa. Ei hyvä. Massa alkoi kuitenki olemaan kortilla, joten ei auttanut kuin antaa olla. :/

Mopon alla oleva "räsymatto" on tehty sokerimassalla kuorrutetusta muromassasta, kuten myös potkupelin etuhaarukka. Toivottavasti juhlavieraat muistavat pestä hampaansa, etteivät ne sula suuhun tämän sokeripommin jälkeen. ;) Tukena sisuksista löytyy roppakaupalla varrastikkuja. :)


Semmoista tällä kertaa. Better luck next time! ;) Nöön nöön!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti