tiistai 5. elokuuta 2014

*ilahdutuskakku 1* ja pikeerikokeilua

Paras päivä leipoa ei tosiaankaan ole silloin, kun mittari näytää yli +30, mutta kun olin jo päättänyt niin tehdä... :D
Olimme lähdössä kyläilemään ja päätin viedä tuliaisiksi kakun. Sillä livulla pääsi kokeilemaan myös pikeerin tekoa, kun siitä kauan olen jo haaveillut. Kinuskikissan sivuilta löytyi jälleen kerran loistava ohje jota noudatin, mutta luulen kuumuuden tehneen jäynää, koska mönjä pakkasi valumaan. Jälki siis on kaikkea muuta kuin siisti, mutta tätä kyllä kokeilen toisenkin kerran - vähän viileämmissä olosuhteissa ehkä kuitenkin.. :)

Lisäksi (aivojen ylikuumenemisen seuraksena?) aloin kokoamaan kakkua korkeareunaiselle lautaselle ja vielä oikein leivinpaperinkin nätisti rypyttelin alapuolelle. Siinä olikin sitten oikein kiva yrittää saada sokerimassaa kauniisti kakun päälle. Arvatkaa vaan onnistuiko! No, oppiraha tämäkin.. Sen verran suivaannutti, etten ottanut ainuttakaan kuvaa kakun rumasta alareunasta, vaikka olisi kyllä muistutukseksi pitänyt.. ;)


Pohjana oli jälleen kerran niin ikään kinuskikissalta kopioitu suklaatäytekakku-ohje, tosin tällä kertaa toteutettuna pelkästään perunajauhoilla. Lientoista taikinasta kyllä tuli, mutta hyvin paistui ja kohosi kuitenkin. Väliin laitoin yksinkertaisesti kermavaahtoa ja edellispäivänä poimittuja punaviinimarjoja. Raikasta! :)

Perhonen ja kukka on toteutettu sokerimassalla ja perhosen tuntosarvet riisinuudelilla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti