sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Lintuhäkki-kakku ruusuköynnöksellä*Innostuin tuossa yhtenä iltana kokeilemaan sokerimassa-lintuhäkin rakentelua. Päätin koota kokeiluni jämäpalasta massaa - eihän se koossa pysyisi kuitenkaan.
Vaan se pirunenpa pysyi!! Häkkyrä on siis koottu tomusokeroidun ja nurin niskoin käännetyn vanhan nurrun päälle. Palat tein Wiltonin silikonimuotin avulla summissa, osia sinne tänne kiinnitellen. Aikaahan kokoamiseen meni ja jälkikäteen ärsytti väärä värivalinta, mutta JES!! :D


Äitienpäiväkakkuun siis päätyi tämä kokeiluni. :)
Kakkupohjana on paljon käyttämäni Kinuskikissan tuhti ja mehevä suklaakakkupohja, joka ekaa kertaa päätti kenkkuilla minulle. Kakun kumottuani huomasin nimittäin järkyttävän montun keskellä pohjaa! Kakun tein gluteenittomaksi, mutta näin olen toiminut aikaisemminkin, joten siinä tuskin oli syy.

Kokoaminen osoittautui luonnollisesti haasteelliseksi, kun reiän takia repaleiset palaset halkesivat kokonaan ja vain leipomista varten kehittelemieni lehmänhermojen ansiosta sain kuin sainkin kaakun täytettyä, kuorrutettua (mikä ei olisi kyllä tullut onnistumaan ilman jämäkkää voi-suklaa-kreemiä) ja iskettyä nopeasti kylmään jähmettymään. Jämäkkä tästä kakusta toden totta tulikin, sillä vanhempaa ikäluokkaa edustava "harrastusjääkaappini" päätti leikkiä pakastinta ja kakku oli kivikova tarjoiluhetkellä! :D

Väliin tähän teelmykseen päätin kokeilla aika päiviä ostamaani minttuhyytelöä, joka on kai tarkoitettu liharuokien lisukkeeksi. ;) Hyytelön sekoitin maustamattomaan tuorejuustoon ja kermavaahtoon. Lopputulos oli yllättävän mieto, joten lorautin sekaan vielä piparminttu-aromia raikkauden aikaansaamiseksi. Lintuhäkki on sprayatty helmiäis-suihkeella, jolla sain enimmän "violettisuuden" häivytettyä. ;P Kakun alareunaa kiertää sokeripitsi ja koristeet ovat sokerimassaa.

Mukavaa äitienpäivää kaikille<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti