lauantai 30. marraskuuta 2013

Lemmuuuuh

Serkun vaimo pyysi toteuttamaan työkavereilleen kahden kakun taideteoksen, jossa yhdistyisivät Etelä-Pohjanmaan ProAgrian 150-vuotias historia ja hänen samasta aiheesta kirjoittamansa kirja (Askeleen edellä 150 vuotta). Kakut eivät menneet tosikoille, joten mielikuvistusta oli lupa käyttää.;)

Tällä kertaa vastusti ja raakasti! Kaikki meni kutakuinkin suunnitelmien mukaan niin kauan, kunnes rupesin kuorruttamaan ruohokerrosta ns. historiakakun päälle. Sehän ei nimittäin onnistunut sitten millään. Tylla meni jatkuvasti tukkoon ja tuhlasin tuntitolkulla aikaa onnistumatta. Joka siivouksen jälkeen sain pikku palan ruohokenttää tehtyä ja sitten taas..MURRR!! ..Äiti sitten seuraavana päivänä valaisi onnetonta lastaan; käytä voikreemiin voita, älä margariinia. No niin, nyt mä viimmestään sen muistan. Hohhoi.. Onneksi Kaisa ei valittanut, joten kaikki hyvin siltä osin. :D Itseä vain jäi sieppomaan!


 Tämän oli siis tarkoitus esittää vuoden 1863 lemmua nevaisella niityllä ja mukana piti alunperin olla kaikenlaista vanhaa härpäkettä, mutta kas kummaa! Kun aurinko alkoi nousemaan, kutsui minua hävityn kakkutaistelun jälkeen sänky.. :P


Kakut ovat gluteenittomia ja laktoosittomia. Lemmun sisusta on valmistettu riisimuro-vaahtokarkki-massasta, jota kokeilin nyt ekaa kertaa. Hyvän ohjeen löysin täältä. :) Erinomaista tavaraa kun koristus ei saa painaa mahdottomia, mutta olisi hankala toteuttaa kakkupohjasta.

Kakku nro. 2 onnistui onneksi paremmin. Olisin kyllä räjähtänyt jos tästäkin olisi tullut susi!!
 Nykypäivän kakku esittää pyöröpaalia. Tämä yksilö on uponnut peltoon, sillä "oikean" korkuisen paalin tekeminenkin olisi toki onnistunut, mutta se olis ollut kyllä niin korkea ettei meidän jääkaappiin olisi ainakaan sopinut. :D
 Lemmut rohmuaa Kaisan valokuvia ja arkistomateriaaleja. ;) ..Yöllä en tajunnut, että TOTTAKAI lehmillä on korvamerkki molemmissa korvissa, eikä vain toisessa, mutta hyvä että ees yksi löytyy. :P
 Kakkaa!

Nykypäivän lemmut osaavat myös lukea. ;) Onnea vielä Kaisalle rutistuksesta! :)

6 kommenttia:

 1. Mummiälest tässä on parasta se, että sää väännät aina näitä torttuja ja nyssää oot vääntäny paskaa! <3

  Ja aivan miälettömän hienoja, taas. Eritoten tuo nykyaikaisempi. Näistä näkee kyllä, että sulla on silmää tuollaiselle asettelulle ja visuaalisuudelle ja miten sen nyt sanoisi. Maalausteline vaan vaihtunu kakkuun. :D (Janne huuti vierestä että oot löytäny herkullisemman median taiteelles. )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! Lastenki mielestä oli erityiskivaa kun kakun päällä oli kakkaa! :D Kiitos jälleen kehuista, ootte ihania ku jaksatta näitä käyrä kattomas ja kommentoimas <3 Joo, tällästä luovuutta tällä kertaa, maalata en ookkaa ehtiny piiiitkään aikaan..toivotaan että seki korjaantuis joskus. :)

   Poista
 2. Kiitos vielä kerran, luulen vähän että nämä kakut meillä muistetaan seuraavat 150 vuotta!! :D :D

  VastaaPoista
 3. Uppeita kakkuja, mutta nuo sun lehemät o iha HUIPPUJA! Mun nimittäin pittää tehä lehemä yhtee 50-vuotiskakkuun ja ettiin netistä vinkkejä, mutta kaikki mitä mää löysin oli aika köpösen näkösiä, mutta nämä o tosiaa iha älyttömän hienoja!!

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla että tykkäät! :) Nyt ei sitten muuta kuin muromassan vääntöön. ;)

  VastaaPoista