torstai 8. tammikuuta 2015

Hauskaa tätä vuotta! :)

Lasten pettymykseksi äiti oli synttäripäivänään niin patalaiska, ettei jaksanutkaan leipoa itselleen kakkua. Ei sillä, etteikö olisi huvittanut, mutta minulla oli tänä jouluna projekteja vähän joka lähtöön aina villasukista barbitaloon ja  öljyvärimaalauksiin, joten olin ihan naatti kun sain kutakuinkin kaiken ajoissa tehtyä.
Näräähän tässä kakun poisjäännissä aiheutti lähinnä se, että teoksen piti olla "Hampaaton"-teemalla. Siis sen lohikäärmeen siitä Kuinka koulutat lohikäärmeesi-leffasta, you know. Minullahan on aina niin aikuiset aiheet näissä omissa kakuissani, hih hih. ;) Lohdutukseksi lupasin kuitenkin tehdä EDES JOTAIN uudeksi vuodeksi (synttäripäivänihän on joulukuun 26pv). No..se olikin sitten vähän sellainen riman alitus, mutta herkullinen sellainen! :D Olin jo aikaa päättänyt, että haluan kokeilla lakritsan makuisen kakun tekemistä. Pohjan tein yhteishyvän sivuilta löytämälläni ohjeella, tosin venhnäjauhot vaihdoin perunajauhoihin. Pohjasta tulikin (sen myötä?) todella kuiva ja hajoava, mutta kostutin sitä "lakritsimaidolla", eli hylamaidolla johon sekoitin reippaasti lakritsajauhetta. Laitoin maitoa pohjaan mielestäni runsaasti, mutta vieläkin enemmän olisi saanut olla, että pohja olisi tuntunut suussa mehevältä. Ei se toki ollenkaan huonon makuista ollut ja käytän reseptiä varmasti vielä uudelleenkin. Kannattaa kokeilla jos tykkäät lakritsasta. :)
Kakun väliin laitoin yksinkertaisesti mascarpone-juustoa + kermavaahtoa + ihanaa lakritsijauhetta. Om nom! :9
"Hampaaton" on kokeeksi toteutettu hopeatoffeesta muovailemalla. Yllättävän helppoa se olikin, kun toffeeta lämmitti pikku hetken mikrossa pienellä teholla. Huonona puolena oli, että hopeatoffee ei jähmettyessään pysy ihan yhtä hyvin muodossaan, kuin sokerimassa. Lohikäärmeen siipien ja käpälien oli tarkoitus tulla kakusta ulos ja luoda sillä tavalla kolmiulotteisuuden tuntua. Aine ei kuitenkaan totellut, vaan painui pikkuhiljaa lituksiin, vaikka koitin sitä kuivatella yön yli ja tuettuna. Hyvää se toki oli! :D Lohnarin kirjavat osat ja sininen taivas ovat sokerimassaa, siniset hippuset ovat värisokeria ja kakku on kuorrutettu Flora-vispillä, ikäänkuin pilviä mallaten.
Huisin hienoa vuotta 2015 meille kaikille<3 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti